Veelgestelde vragen

Is een StroBox brandveilig?

Strobox heeft samen met de brandweer gekeken naar het product StroBox.  Hierin is aangegeven dat het een voordeel is dat de StroBox geen holtes heeft waarin brand zich kan ontwikkelen. Daarnaast wordt het aanbrengen van elektra buiten de boxen gedaan en komt het niet in aanraking met het stro. De angst voor brand is dus ongegrond.

Wat is de isolatiewaarden van een StroBox?

De isolatiewaarde van een StroBox is gebaseerd op de isolerende eigenschap van stro. Stro wordt al eeuwen lang gebruikt als isolator en heeft een goede balans tussen isolatiewaarde en massa, waardoor het in de winter het huis goed warm houdt en in de zomer juist de warmte buiten houdt. Voor meer informatie hierover, zie tabblad technische gegevens.

Wat is ademend/damp-open?

De stroboxen zijn damp-open. Dit betekend dat vocht naar buiten kan migreren. Je kunt het vergelijken met een plastic regenjas of een wollen trui. StroBox werkt als een wollen trui. Het vocht dat in een huis ontstaat door koken of de mensen die erin leven kan door de muren, vloer en dak naar buiten. Daardoor blijft het binnen aangenaam en de kou buiten.

Hoe duur is een StroBox-huis?

Het is heel lastig om een prijsindicatie te geven, immers bouwen we een villa of een Tiny-house voor u? Wel kunnen we zeggen dat het bouwen met StroBox niet duurder is dan bouwen in de gangbare bouw. Of te wel de keuze om StroBoxen te gebruiken voor het opzetten van de woning hoeft niet kosten verhogend te zijn.

Kan ongedierte zich makkelijk nestelen tussen het stro?

Net als met elk isolatie materiaal vind ongedierte het prettig om zich te nestelen in stro. Er zijn twee redenen waarom de StroBox hier geen hinder van ondervind. Ten eerste zijn de StroBoxen volledig afgesloten. Ten tweede is het stro uniform met hoge druk in de box geperst, hierdoor zijn er geen holtes waar muizen zich kunnen nestelen.

Wat zijn de technische gegevens van de StroBox?

Het voordeel van de strobox is dat je alle diktes en vormen kunt maken. Toch zijn er wel wat standaard maten waarmee veel gewerkt wordt.

Het standaard StroBox-Paneel is er in twee diktes die eigenlijk bepaald worden het SLS-hout dat gebruikt wordt. Zowel aan de binnen als buitenzijde zijn damp-open en ekologische beplating gebruikt.  Aan de buitenzijde gebruiken we Agapan platen die waterkerend zijn. Aan de binnenkant gebruiken we OGB plaat, dit is een stevige plaat. Tussen de platen zit geperst stro met een dichtheid van ongeveer 90 kg/m3.

Schermafbeelding 2021-01-15 om 22.54.00.png

Het gewicht van de strobox met een RC-waarden van 6.5 m2 K/W is 54 kg/m2. De houtvezelplaat aan de binnenkant wordt meestal na installatie aangebracht en is zeer geschikt om elektra en andere installatie werkzaamheden in te verwerken.

De StroBox-panelen worden gebruikt voor de opbouw van de vloer, muren en dak.

Hebt u een andere vraag?

Hebt u een andere vraag, verzoek, wens of wilt u een offerte opvragen? We staan u met alle plezier telefonisch of persoonlijk te woord. Ook kunt u ons bereiken met onderstaand contactformulier.

Neem contact op

We staan u met alle plezier telefonisch of persoonlijk te woord. Ook kunt u ons bereiken met dit contactformulier.

info@strobox.nl
+31628766189